U bent bij mij aan het goede adres voor:

Ouderavonden
Deze kunnen op locatie georganiseerd worden voor ouders/verzorgers van zowel basis- als middelbare scholen. Qua onderwep kan gedacht worden aan: sociale media, cyberpesten, smartphones, gameverslaving, veilig online, online imago, sexting/grooming etc. of een combinatie daarvan.

Informatieavonden voor docenten
Tijdens deze bijeenkomst krijgen docenten tips & trucs hoe zelf om te gaan met sociale media, online imago enz. en hoe zij mediawijsheid in hun eigen lessen kunnen verwerken. Ook kan ingegaan worden op het herkennen van signalen van bijvoorbeeld gameverslaving en (cyber)pesten.

Informatieavonden voor jeugdinstellingen, bibliotheken enz.
De onderwerpen die tijdens deze avonden behandeld worden, zijn nagenoeg hetzelfde als genoemd bij ouderavonden. Ook kan ingegaan worden op de rol die een mediacoach op langere termijn voor de betreffende instelling kan vervullen.

Mediawijsheid op scholen
Wilt u een keer een mediawijsheidles laten verzorgen voor uw leerlingen? Dan bent u gezien mijn jarenlange ervaring voor de klas zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs bij mij aan het goede adres. Ook kan ik u van dienst zijn bij het opstellen van een beleidsplan mediawijsheid voor uw school.

Je bent een Topper!
Voor brugklassers is door mij het lesprogramma Je bent een Topper! ontwikkeld. Dit programma is gericht op het verbeteren van de sfeer binnen de klas door elkaar op een speelse manier beter te leren kennen. Het uiteindelijke doel is het terugdringen van het (cyber)pesten. Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan gerust contact met mij op.

Wat moeten we als bedrijf, school of jeugdinstelling zelf sociale media?
Voor instellingen die zich afvragen of zij zich zelf actief op sociale media zouden moeten begeven, kunnen eveneens informatietrajecten gerealiseerd worden. Daarbij wordt gekeken naar de toegevoegde waarde van het gebruik van sociale media, de doelgroepen en welke toepassingen er ingezet zouden kunnen worden.

Is uw interesse gewekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

info@van-rootselaar.nl